Home

Veiliger met de fiets,
minder ongevallen

Fietsen is milieuvriendelijk, goedkoop en gezond. Bijna 20% van de Belgische werknemers fietst naar het werk. Maar wist u dat fietsers bijna 1/3 van alle zwaargewonden in verkeersongevallen vertegenwoordigen?
Via Safe Cycling 2 Work wil Belfius Verzekeringen zijn verzekerden – ondernemingen en organisaties – helpen bij de preventie van ongevallen van hun fietsende medewerkers en hun veiligheid in hun woon-werkverkeer verhogen.
Omdat veiligheid een van onze prioriteiten is!

Ons preventieaanbod

Ons preventieaanbod bestaat uit 4 luiken. Dankzij de audit kunt u snel evalueren waar uw onderneming of organisatie staat wat haar fietsbeleid betreft, en wat er verbeterd kan worden. Onze partners organiseren cursussen die u helpen om de fietstrajecten van uw medewerkers veiliger te maken dankzij een grotere technische beheersing en gedragsverandering. Onze toolbox kit is een compleet, gebruiksklaar en personaliseerbaar sensibiliseringspakket. De fietsherstelateliers die onze partners organiseren, bieden u de garantie dat de fietsen van uw medewerkers tiptop in orde zijn.

Audit

Meer dan ooit zetten bedrijven en organisaties in op een sterk fietsbeleid. Benieuwd hoe goed u met uw eigen interne fietsbeleid scoort? Antwoord op de 10 vragen in ons auditformulier en kom het meteen te weten!

Opleidingen

U zou de fietstrajecten van uw medewerkers graag veiliger maken? In de cursus “Met de fiets in het verkeer” van onze partner Pro Velo leren uw medewerkers de juiste reflexen aankweken om veilig door het verkeer te fietsen.

Toolbox

U zou graag een sensibiliseringscampagne organiseren of uw medewerkers helpen om veiliger te fietsen? We helpen u daar graag bij met onze toolbox kit. U kunt ons materiaal zelfs personaliseren met uw eigen logo!

Herstelateliers

Platte banden, slechte remmen,… het zijn allemaal obstakels voor de veiligheid van uw medewerkers. Organiseer daarom een mobiel herstelatelier in uw bedrijf. Zo bent u er zeker van dat de fietsen van uw medewerkers in orde zijn.

Logo-Pro-Velo
nieuw logo Velo vzw
cyclo
groepintro-logo